Blog

Hyra elsparkcykel eller köpa egen – vad är egentligen bäst?

Elsparkcyklar har verkligen tagit över hela världen. Det är ett nytt och spännande transportmedel som finns i princip överallt, både i små och stora städer. Förutom att vara relativt nya och spännande är det såklart också ett otroligt bra transportmedel för den som bryr sig om miljön. Elsparkcyklar drivs ju, som namnet säger, av el! Det innebär att de inte släpper ut några avgaser eller på andra sätt förpestar miljön – allt de behöver för att rulla framåt är ett batteri.

Idag finns det mängder av olika elsparkcyklar på marknaden och som privatperson kan man välja att hyra från företag som ställer ut elsparkcyklar runt om i städer, eller köpa en egen för privat bruk. I den här artikeln kommer vi att ta upp för- och nackdelar med att köpa och hyra elscooter. Vi kommer även att prata lite mer om våra populäraste modeller och hur du går tillväga för att välja rätt elsparkcykel för dig och dina behov.

Elektriska cyklar och scooters blir allt vanligare

 Allt fler och fler människor runt om i världen har börjat byta ut bil, kollektivtrafik och vanliga cyklar mot elcyklar eller elsparkcyklar. Det beror på många olika saker, men främst att det går snabbare att ta sig runt och att det är bättre för miljön. Det är dessutom otroligt praktiskt att bara kunna hoppa på en elsparkcykel, istället för att behöva släpa runt på en vanlig cykel eller vänta på bussar eller tåg.

I större städer finns det mängder av företag som hyr ut elsparkcyklar som man bara kan scanna med sin mobiltelefon för att använda. Det är ett bra sätt att ta sig från en plats till en annan, utan att behöva ta med sig ett eget färdmedel. Sedan finns det såklart företag som oss på Elkicken som säljer elsparkcyklar till privatpersoner som de kan använda helt för sig själva. Men vilket alternativ är egentligen bäst – att köpa elsparkcykel eller att hyra elsparkcykel?

Hur fungerar det att hyra elsparkcykel?

Idag konkurrerar mängder av olika hyrföretag med varandra och det finns ett otroligt brett utbud av elsparkcyklar att hyra. Det är praktiskt, då man i princip bara kan hoppa på en och lämna den när man ankommit till sin destination. Det finns dock delade meningar kring dessa elsparkcyklar, främst på grund av att de ofta lämnas på olämpliga platser eller sköts om på dåliga sätt av slarviga kunder. Att parkera fel eller lämna elsparkcyklarna på otillåtna platser kan hindra trafiken och orsaka olyckor – något som faktiskt hänt mer och mer under  de senaste åren.

Utöver att parkeringen och hanteringen kan orsaka problem finns det även andra begränsningar när det kommer till att hyra elsparkcyklar. Bland annat kan det finnas åldersgränser, samt hastighetsbegränsningar som måste hållas under vissa tider på grund av säkerhetsskäl.

Det finns dock även många positiva aspekter med att hyra elsparkcykel. Det är ett smart sätt att ta sig fram på, man behöver inte ta med sig sin elsparkcykel och man kan i princip parkera dem vart som helst. Dock finns inte alternativet att hyra elsparkcykel i alla städer eller på alla platser, det är oftast begränsat till medelstora och stora städer. Något som är negativt för de som bor i mindre städer och ändå vill kunna ta sig runt med hjälp av transportmedlet.

Hur går det till att köpa elsparkcykel?

Nu när vi har täckt för- och nackdelarna med att hyra elsparkcykel ska vi såklart även prata om för- och nackdelarna med att köpa dem. Det är ju trots allt det vi på Elkicken kan erbjuda dig som är intresserad av elsparkcyklar.

Att köpa en egen elsparkcykel kommer med mängder av fördelar. Den främsta är såklart att du äger din egen elsparkcykel. Du har alltid tillgång till den och du behöver inte förlita dig på att företag som hyr ut dem ska finnas tillgängliga där du bor. Du behöver dessutom inte leta efter lediga elsparkcyklar – du har ju din egen som alltid kan följa med dig!

En annan fördel med att ha en egen elsparkcykel är att vem som helst kan använda den. Du behöver inte uppfylla ett visst ålderskrav eller begränsa dig till vissa hastigheter, du som ägare kan använda den när som helst och färdas i en och samma hastighet hela tiden. Du ska såklart alltid köra med säkerheten först, men du slipper ta reaktionstest på kvällarna eller oroa dig för att batteriet ska lägga av på grund av att någon annan inte har laddat den eller lämnat den på något konstigt ställe.

Den enda nackdelen med att ha en egen elsparkcykel istället för att hyra är såklart att man behöver ta med sig den överallt. Men det är något som inte skapar problem bland våra elsparkcyklar, då du enkelt kan vika ihop dem mer än någon annan modell. Våra elsparkcyklar kan faktiskt vikas ihop till att bli de minsta i hela Sverige – något som våra kunder verkligen uppskattar.

Köp en egen elscooter från Elkicken

När du väljer att köpa din egen elsparkcykel från oss på Elkicken gör det det med enkla medel direkt via vår webshop. Vi har en rad olika produkter att välja mellan och för att se vilka olika produkter som finns, samt ta reda på vilken som är bäst för dig och dina behov, kan du läsa specifikationerna under varje produkt. Senare i den här artikeln kommer vi dessutom att ta upp vad det är som gör våra elsparkcyklar så speciella, och hur de skiljer sig från andra modeller på marknaden.

Olika typer av elsparkcyklar att köpa

Här på Elkicken kan du såklart köpa olika modeller av elsparkcyklar och vi har garanterat något som passar alla – oavsett ålder, längd eller storlek. Våra elsparkcyklar är tillverkade med elegans och funktion i fokus och de är anpassade för att enkelt kunna ta sig runt med, oavsett var du bor.

Våra populäraste modeller är EX6, EX8 och EX9 – tre varianter av elsparkcyklar som har kraftfulla batterier och som dessutom kan vikas ihop och skapa Sveriges minsta elsparkcyklar! På grund av detta är våra elsparkcyklar effektiva och smidiga att ta med sig överallt – och de väger otroligt lite. Det kan till och med packas ned i en ryggsäck.

Våra elsparkcyklar och hoverboards har dessutom några av de bästa batterierna på marknaden. Det är samma typ av batteri som används i elbilar, exempelvis i Teslas bilar. Batteriet presterar otroligt bra och vid testningen av det kom vi fram till att det håller 80% av sin kapacitet efter hela 5 år – förutsatt att det laddas tre gånger per vecka. Våra elscooters i modellerna EX6 och EX8 är tillverkade av aluminiumlegering. Modellen EX9 är tillverkad i aluminium-magnesiumlegering. Dessa material gör dem otroligt lätta men ändå robusta och stabila att åka på.

Ett miljömedvetet transportmedel

Att använda elsparkcykel eller elscooter som det också kallas, när man färdas runt om i staden är ett miljömedvetet och hållbart val. Det är dessutom bättre för dig som vill kunna ta dig runt snabbt, när som helst och var som helst. Kollektivtrafiken i all ära, men mer än ofta är bussarna sena och det tar trots allt längre tid än förväntat. Våra elsparkcyklar som du kan köpa själv har inte några hastighetsbegränsningar på olika tider på dygnet, och tar dig enkelt fram på stadens gator på nolltid. Ett perfekt val för dig som vill kunna ta dig runt snabbt och säkert, utan att behöva vänta på bussar eller förstöra miljön.

Fördelen med att köpa en egen elsparkcykel är att du inte heller behöver leta efter hyr-varianterna. Du kan ta med dig din lätta och smidigt elsparkcykel var som helst och du viker lätt ihop den och stoppar ned den direkt i ryggsäcken! Vi på Elkicken tror verkligen på innovation och nytänkande, därför har vi tagit fram hållbara elsparkcyklar som väger lite och som enkelt kan tas med var som helst – till och med på tåget eller bussen om du ska till en annan stad!

Snabb och enkel transport runt om i staden

Att ta sig runt i staden på ett snabbt och enkelt sätt är viktigt för dig som går i skolan, jobbar eller bara vill kunna ta dig från en plats till en annan snabbt. Att promenera är bra för hälsan, men det tar längre tid. Att åka buss är, precis som bilar, dåligt för miljön och tar dessutom lång tid då man behöver vänta på olika hållplatser och betala för bussbiljetter. Men att åka elsparkcykel, det är helt enkelt det nya. Vi ser dagligen mängder av människor som väljer att färdas med elscooter, och allt fler väljer dessutom att köpa sina egna istället för att hyra från andra företag. Det är ett smart sätt att alltid ha sin egen elscooter med sig, och inte behöva oroa sig för att hitta en ledig hyr-variant som du dessutom behöver betala för att låsa upp och använda. När du köper en egen elsparkcykel betalar du enbart en gång, och kan sedan använda din elscooter när som helst och var som helst. Du är helt enkelt ägare av ditt eget, miljövänliga transportmedel som du enkelt kan använda för att ta dig runt i staden när du vill och var du vill.

Sammanfattning

Vad är då den slutgiltiga domen – hyra eller köpa? Vi på Elkicken röstar såklart på att köpa, då det på alla sätt är smidigare, lättare och en bättre investering för dig. Du behöver aldrig mer krångla med att hitta elsparkcyklar, betala för att låsa upp dem eller parkera dem på rätt ställe – med din egen kan du ta med den var som helst och använda den när du vill. För dig som inte är säker än – spana in våra produkter här på hemsidan och se över de olika fördelarna, och kontakta oss om du har några frågor.

Så för dig som är intresserad av att införskaffa ett nytt och miljövänligt transportmedel – välj en elsparkcykel från oss på Elkicken! Hos oss får du en lätt och smidig elscooter som håller länge, har lång batteritid och som ser otroligt bra ut. Vi jobbar ständigt för att ta fram nya och innovativa lösningar för stadstransport och om du vill läsa mer om vårt arbete kan du kika runt här på bloggen. Behöver du komma i kontakt med oss är du välkommen att kontakta någon från vårt team direkt, så återkommer vi så snart som möjligt.