Blog

Vad är en hoverboard och hur använder man den?

Du som läser den här artikeln har med största sannolikhet sett en hoverboard någon gång, men du kanske inte har vetat om att det varit just en hoverboard. Det är de där små brädorna som man kan se människor runtom i staden åka runt på. Du vet, de som inte har några styren som man manövrerar med hjälp av sin egen kroppsvikt! För några år sedan blev hoverboards otroligt trendiga och de slog igenom med enorma steg över hela världen. I princip alla sågs åka runt på de små brädorna och det spreds videos över hela nätet på människor som ramlade eller välte omkull när de nyaste modellerna kommit ut på marknaden.

Idag är hoverboards tämligen mer avancerade och enklare att manövrera. De finns i olika modeller, storlekar och med olika funktioner. Vi på Elkicken säljer hoverboards i vår webshop och vi har tagit fram en modell som är optimerad för såväl små som stora, och för alla olika typer av miljöer och terräng. Men vad är då en hoverboard egentligen? Hur kör man den och hur är den uppbyggd? I den här artikeln ska vi berätta allt du behöver veta om hoverboards, vad de är och hur man använder dem – och dessutom berätta lite mer om våra hoverboards och vad det är som gör dem så speciella.

Vad är en hoverboard?

En hoverboard är ungefär som en segway, fast utan styret. Det är en liten elektronisk bräda som du kan åka runt på i stadsmiljö, inomhus – eller i annan terräng. Den är elektronisk och drivs av ett batteri som gör att den kan färdas framåt. När hoverboarden först lanserades var den inte alls lika bra som den är idag. Den användes ofta för inomhuskörning eller enklare körning på asfalt – men idag finns det modeller som är anpassade för alla olika typer av terränger, och du kan köpa dem här hos oss på Elkicken!

Hur är den uppbyggd?

Hoverboarden är som sagt en bräda med två däck. Den har fotstöd men inget styre, vilket innebär att du manövrerar den med hjälp av din kroppsvikt. För att åka framåt, lutar du dig framåt, för att svänga lutar du dig åt olika håll och du bromsar genom att inte luta dig framåt längre. Det låter kanske läskigt och det kan ta några gånger innan du lär dig att köra den korrekt, men det är riktigt roligt. När man väl provat på att köra den inser man väldigt fort hur man ska balansera kroppsvikten för att köra och det går faktiskt snabbare än vad man tror att lära sig.

Det finns dessutom flera olika funktioner på hoverboards beroende på vilket märke och vilken återförsäljare man väljer. Vi på Elkicken erbjuder två olika däckmodeller på våra hoverboards, en med aluminium-däck och en med LED-däck som lyser i olika färger. Båda typer av däck kan används för alla typer av miljöer, såväl asfalt som annan terräng. Utöver variationen i däcken har våra hoverboards även en till rolig funktion – du kan spela musik på dem genom en app i mobilen!

Hur fungerar en hoverboard?

En hoverboard drivs av el och här på Elkicken hittar du bara hoverboards med bland annat CE-certifiering, för extra batterisäkerhet. De har bra batterier som håller länge och du kan åka med en maxhastighet på 15 km/h. Som vi nämnde tidigare styr, bromsar och gasar du med hjälp av din egen kroppsvikt och det är ett roligt och spännande sätt att ta sig runt. Med våra modeller kan du dessutom åka i olika terränger, och inte bara inomhus eller på asfalt.

Vem kan använda en hoverboard?

Alla kan köra hoverboards. Allt som krävs är att du lär dig hur man balanserar och använder din kroppsvikt på rätt sätt. Det är ett bra transportmedel som med fördel kan användas hemma, på stan, i terräng eller var som helst egentligen. I och med att hastigheten bara går upp till 15 km/h finns det inte heller några risker att man kör för fort och tappar balansen. Allt som krävs är att du köper hem en egen hoverboard och börjar köra! Och du – var inte rädd för att prova. Hoverboards används av människor från hela världen i alla åldrar och det krävs inte mycket för att lära sig. Här på Elkicken hittar du dessutom bara modeller som är enkla att manövrera och som inte kräver förkunskaper. Vi tror på att skapa hållbara och lättmanövrerade transportmedel för alla – oavsett ålder eller var i landet man bor.

Vilka olika sorter finns det?

Det finns mängder av olika sorters hoverboard på marknaden och vissa företag säljer modeller som är framtagna specifikt för barn eller specifikt för vuxna, medan andra (som vi på Elkicken) säljer produkter som kan användas av alla. Om du vill köpa en egen hoverboard kan du göra det här direkt via vår webshop, där vi säljer såväl hoverboards som elsparkcyklar.

Ska man tänka på något när man köper en hoverboard?

Om du är intresserad av att köpa en egen hoverboard finns det vissa saker som kan vara bra att ha i åtanke. Först och främst behöver du veta var du vill köra med din hoverboard. Vi på Elkicken säljer hoverboards för alla olika terränger, medan andra företag säljer produkt som enbart är avsedda för stadskörning, till exempel. Du behöver dessutom veta om att däcken fungerar för just den miljön som du vill åka i, något som vi på Elkicken också har haft i åtanke när vi designat våra produkter. Hos oss hittar du hoverboards som kan färdas på asfalt, i terräng eller i andra miljöer – utan att du behöver byta däck eller ha två olika modeller beroende på var du vill åka.

Något annat som vi har tänkt på är det här med åldern. Det finns flera andra återförsäljare som bara riktar sig till barn, eller bara till vuxna. Vi på Elkicken däremot, vi har tagit fram produkter som passar bra för såväl barn som vuxna, som är lätta att använda och enkla att lära sig manövrera.

Hoverboard hos Elkicken

Här på Elkiken kan du beställa hem en egen hoverboard redan idag! Våra produkter är säkra och har de certifieringar som krävs. De har roliga funktioner, såsom musikspelare, och när du beställer en hoverboard från oss för du dessutom en praktiskt väska på köpet (som annars hade kostat 199 kr) som du kan förvara din hoverboard i när du inte använder den. Det är praktiskt om du vill ta med dig den om du ska resa bort, eller om du bara vill hålla den i tryggt förvar när du är hemma.

Vill du också prova på att åka hoverboard? Det tycker vi på Elkicken verkligen att du ska! Surfa vidare in på vår hemsida och ta del av våra billiga hoverboards och elsparkcyklar. Hos oss hittar du mängder av olika miljövänliga transportmedel för trygg och säker stadstransport. Vi brinner för innovation och hållbarhet – något som syns i alla våra produkter. Om du vill komma i kontakta med oss är du alltid välkommen att höra av dig direkt till någon från vårt team, eller direkt till vår kundsupport.

Tack för att du väljer oss på Elkicken och lycka till med din nya hoverboard!