Blog

Vad är viktigt att tänka på innan man köper en hoverboard?

Med en hoverboard blir det lättare att ta sig runt i städer, gå nerför gatan eller ta sig runt i din kontorsbyggnad. Dessa fordon används oftast för att ta sig runt långsamt, men de kan också ta dig från en plats till en annan med minimal ansträngning.

Dessa självbalanserande enheter finns i olika stilar för att möta behoven hos olika typer av idrottare, tekniska fans och människor som vill ha kul, både vuxna och barn. De gör också livet enklare, mer bärbart och mer miljövänligt.

Nedan går vi igenom vad som är viktigt att tänka på innan man köper en hoverboard, för att se till att din behov möts och att du får bästa möjliga upplevelse.

Det finns olika typer av hjul

Varje typ av hjul har sina egna fördelar som beror på förarens behov. Hjulvalet baseras mest på hur mycket föraren väger och hur gamla de är. Här är valen för hjul.

Hoverboards med breda hjul

Hoverboards med breda hjul har uppblåsbara hjul som är 10 tum i diameter. Deras många spår gräver sig ner i marken och trycker bort smuts, vilket gör dem mer stabila. De breda hjulen gör det också lättare att behålla kontrollen på alla underlag. Med däckskydd håller dessa modeller av hoverboards dig från att bli smutsig, lerig eller blöt när du cyklar.

Hoverboards med medelstora hjul

Hoverboards med medelstora hjul har 8-tumshjul som är tillräckligt stora för att röra sig smidigt på de flesta ytor och klättra uppför branta backar. De kan röra sig i ganska höga hastigheter för att ta dig dit du behöver gå snabbt.

Hoverboards med små hjul

Barn kan använda hoverboards med 6- till 6,5-tums hjul eftersom de är tillräckligt lätta för ett barn att bära. Dessutom gör deras små hjul dem lättare att svänga än modeller med större hjul eftersom de har en mindre svängradie.

Lågprofilhjulen flyttar även ned förarens tyngdpunkt, vilket gör dem mer stabila. Ett exempel på en hoverboard med små hjul är vår terränggående hoverboard med LED-hjul på Elkicken. Denna modell passar perfekt för både vuxna och barn, och de fräna LED-hjulen kan kontrolleras med en app på mobilen.

Kvalitet på batteriet bestämmer prestandan

Hur länge du kan använda något innan du behöver ladda om det beror mycket på hur bra batteriet är. För vanliga och högpresterande pendlare är det bra att ha batterier som kan köras under lång tid utan att behöva laddas.

De flesta hoverboards har högkapacitets litiumjonbatterier (li-jon) som låter dem gå längre på en enda laddning. Så att du kan få ut det mesta av din hoverboard bör ett friskt batteri hålla cirka två till tre timmar under normala förhållanden.

Varje li-ion hoverboard-batteripaket har ett batterihanteringssystem (BMS) som kontrollerar hur mycket batteriet laddas ur och hur mycket det kan ta. Detta gör att batteriet håller längre. Systemet ger användaren olika sätt att veta när batteriet börjar ta slut.

Du bör använda en bra laddare med alla elektriska transportanordningar för att se till att den fungerar bra och uppfyller dina behov. Om du är i behov av mer prestanda än vad ditt batteri erbjuder så borde du välja en hoverboard med hot-swap-batterier så att du kan fortsätta köra samtidigt som du byter ut ett urladdat batteri mot ett fulladdat medan du är på resande fot.

Faktorer som påverkar hastigheten

Hur snabbt din hoverboard går beror på hur du åker den, vilken typ av hoverboard du har och terrängen du åker över. De flesta hoverboards rör sig med en medelhastighet på 12 kilometer i timmen, men mer prestandabasrerade hoverboards kan gå upp till 16 kilometer i timmen.

Alla förare kan köra lika fort som hoverboarden tillåter dem om de har tillräckligt med erfarenhet och inte är alltför distraherade. En bra förare kan komma upp i höga hastigheter på kort sträcka. Att använda gravitationen och terrängen, åka utför och på plana ytor ger dig den bästa hastigheten. Välj modeller med mycket kraft och breda hjul om du vill åka fort och vara bekväm.

Hoverboards har en maxvikt

Den maximala hastigheten på en hoverboard beror på hur tung föraren är, varför alla modeller har viktbegränsningar. Standard hoverboards kan hålla upp till cirka 100 kg. Om du letar efter en hoverboard som kan hålla mest vikt kommer modeller med bredare hjul att vara mer stabila för personer som väger mer.

Innan du köper en hoverboard är det en bra idé att ta reda på hur mycket du kan väga på den så att du inte skadar den genom att lägga för mycket på den. För att enheten inte ska gå sönder är det bäst att hålla sig till maxviktskraven. Detta säkerställer också att mekanismen för självbalansering fungerar bra.

Räckvidden varierar mellan modeller

Räckvidd är avståndet en hoverboard kan färdas på en enda laddning. Så det är smart att fundera på om du ska använda hoverboarden för att komma till jobbet eller bara för skojs skull. De flesta hoverboards kan gå 20 km på en laddning, men avancerade modeller kan gå närmare 30 km på en enda laddning.

För det mesta innebär en högre spänning ett kraftfullare batteri, vilket ger hoverboarden längre räckvidd. På samma sätt påverkar motorns räckvidd räckvidden, eftersom en kraftfullare motor dränerar batteriet mindre, speciellt när föraren är tyngre och terrängen är kuperad.

Bärbarhet beror på materialen som används

Även om det är lätt att tro att alla hoverboards är portabla, kan vikten på brädan som helhet göra stor skillnad.

Många hoverboards är små och lätta så att de är lättare att förvara och flytta. Standard hoverboards väger mellan 7 och 13 kg, vilket gör dem lätta att bära överallt om batteriet dör eller det inte finns en tydlig väg att resa. Det finns också väskor för din utrustning som är gjorda för att bära och skydda din hoverboard.

Byggkvalitet bestämmer livslängden

Standard hoverboards är gjorda med metall-, plast- och gummidelar som är stark och håller länge. När du bedömer konstruktionen, leta efter bra interna delar som ledningar, mikroprocessorer och kylsystem som håller datorn från att bli för varm och orsaka elektriska problem.

Med ett bra batterihanteringssystem kan du styra hur batterierna används och hitta problem tidigt, vilket underlättar regelbundet underhåll. Det är också bäst att använda originalmärket för laddare och batterier för att undvika problem som orsakas av inkompatibilitet.

Terräng och aktiviteter bestämmer vad du behöver

Olika typer av hoverboards har olika funktioner som hjälper dem att arbeta på olika typer av terräng. Storleken och formen på en hoverboards hjul är båda viktiga för att ta sig runt. Det finns även motorer gjorda för olika typer av terräng.

Till exempel har avancerade modeller starka motorer som gör det lätt att ta sig framåt, oavsett om du är på en jämn väg eller en snabb pendling. Å andra sidan har motorerna i hoverboards för barn mindre kraft för att förhindra de från att åka för fort.

Vad är viktigast att tänka på inför köpet?

Vilket är det bästa märket av hoverboards? En bra hoverboard ska vara användbar för att ta sig runt på stan eller för att ha kul utomhus. När du köper något bör du tänka på hur lätt den är att använda, hur bra den fungerar och hur länge den håller. Tänk på dessa tre saker när du letar efter en bra hoverboard.

Du bör också kontrollera terrängen, kvaliteten på bygget och viktgränserna för att se till att den passar dina behov. Använd denna information för att hitta en hoverboard som uppfyller alla dina behov och gör det enkelt för dig att ta dig dit du vill.